'Stormvloed' weer zo goed als nieuw

 

20 februari 2013 - Het schilderij 'Stormvloed', een schenking uit 2006 aan Museum Tromp's Huys, is in oude luister hersteld. Aan de schenking is destijds in diverse media, waaronder Tien Eeuwen, aandacht geschonken en het is geruime tijd tentoongesteld. In een toelichting werd vermeld dat het schilderij daarna zou worden gereinigd.

 

Dat reinigen is echter geen kwestie van een emmertje sop en een sponsje. Daarmee zou je het schilderij eerder schade toebrengen dan het goed doen. Reiniging is specialistenwerk en specialisten zijn duur. Om die reden was het schoonmaken van ‘Stormvloed’ enige tijd naar de achtergrond verdwenen. Onlangs is het schilderij echter teruggekomen van de restaurateur. En het ziet er uit alsof Betzy zojuist de laatste penseelstreek heeft gezet!

´Stormvloed´ was ooit eigendom van sigarenhandelaar Majoor uit Beverwijk. Het was bruin geworden van de sigarenrook. Op de afbeeldingen is te zien hoe bruin het was en hoe het doek is gereinigd en hersteld. Om het prachtige eindresultaat met eigen ogen te zien, bent u van harte welkom in Museum Tromp’s Huys!