Markante Monumentenwandeling

 

25 april 2013 - De Markante Monumentenwandeling is een nieuwe, wekelijkse rondwandeling door het oude dorp Oost-Vlieland. De rondwandeling Betzy’s Zilver, die het museum Tromp’s Huys in de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie organiseerde, smaakte naar meer. Onder hetzelfde motto ‘Neem een kijkje achter deuren die anders gesloten blijven’, is – in overleg met gemeente en kerk – een nieuwe rondwandeling opgezet.
 
Deze wandeling voert van het museum Tromp’s Huys, via het in 2005 prachtig gerestaureerde Oude Raadhuis naar de Protestantse Kerk en weer terug naar het museum. Gidsen zijn afwisselend medewerkers van het museum, vrijwilligers en dominee Weeda. Zij delen met u de geschiedenis van de gebouwen, geven een toelichting op het gebruik door de eeuwen heen en vertellen over bijzondere gebeurtenissen. De drie markante monumenten liggen op korte afstand van elkaar. Het Oude Raadhuis is niet toegankelijk voor mindervaliden, het museum slechts ten dele. Deze beide monumenten zijn in bezit van en in onderhoud bij Vereniging Hendrick de Keijser.
 
De rondwandeling start om 10.30 bij het museum en duurt ongeveer 1,5 uur. Elke donderdag in de maanden mei, juni en september. Minimaal 4 deelnemers, maximaal 15. Voor de wandeling wordt een kleine toeslag gevraagd. Extra rondwandelingen voor groepen op aanvraag. Informeer bij het museum naar de mogelijkheden: 0562 451600 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..