Zilverwandeling

 

8 oktober 2012 - Neem een kijkje achter deuren die anders gesloten blijven. Een gids van Museum Tromp’s Huys neemt u mee en geeft u toegang tot het Oude Raadhuis en de Protestantse Kerk. Leidraad in deze ‘zilverwandeling’ is het zilverwerk uit de nalatenschap van zeeschilderes Betzy Akersloot-Berg. De rondleiding duurt ongeveer 1 ¼ uur.

Het Tromp’s Huys, het Oude Raadhuis en de Protestantse Kerk behoren tot de markantste gebouwen van het dorp Oost-Vlieland. Het Tromp’s Huys is vrijwel dagelijks toegankelijk. Hierin is het gelijknamige museum gevestigd. Het Oude Raadhuis en de Kerk zijn echter niet of minder vaak voor publiek toegankelijk. Op deze rondwandeling krijgt u de kans – naast het zilverwerk – de fraaie interieurs te bewonderen. De gids geeft een korte toelichting bij enkele hoogtepunten van de interieurs, waaronder de – door Michiel de Ruyter geschonken – kroonluchter in de kerk.

Het zilverwerk heeft per locatie een ander thema: ‘De heer des huizes’ in het Oude Raadhuis, ‘De kerkgang’ in de Kerk, en ‘Betzy’s kaptafel’, ‘Handwerken’ ‘Tafelzilver’ en ‘Theedrinken’ in Museum Tromp’s Huys.

Voor deze tentoonstelling heeft Museum Tromp’s Huys dankbaar gebruik gemaakt van zilver uit de collectie van het Zilvermuseum in Schoonhoven en particuliere bruikleengevers.

Kaartverkoop (€ 7,50 p.p., kinderen € 2,25): Museum Tromp’s Huys, VVV
Tijdstip: 10.30 uur
Start: Museum Tromp’s Huys
Data: do 18, za 20, do 25 & za 27 oktober, do 27 & za 29 december, do 3 & za 5 januari.
Groepen: data en prijzen op aanvraag. Info: 0562 451600