Optreden museumtuin

 

korting op entreeprijs

 

7 september 2012 - Beeldend kunstenaar Ieke Trinks zal op vrijdag, zaterdag en zondag om 13.00 en 16.00 uur optreden in de tuin van Museum Tromp’s Huys. Zij liet zich voor haar performance inspireren door de Noorse zeeschilderes Betzy Akersloot-Berg.
 
Betzy woonde van 1896 tot aan haar dood in het 16e-eeuwse huis, waar nu het museum is gevestigd, en gaf het huis de naam Tromp’s Huys. Zij was een opmerkelijke vrouw die – in tegenstelling tot haar vrouwelijke tijdgenoten – geen huiselijke taferelen en portretten schilderde, maar naar buiten ging en zeegezichten maakte. Daarvoor ging ze o.a. in de leer bij Hendrik Willem Mesdag in Scheveningen. Ze zag de eerste toeristen komen op Vlieland, schilderde de zeppelins tijdens de Eerste Wereldoorlog en tekende een aangespoelde drenkeling op het Noordzeestrand. Ze werkte bijna altijd buiten.

Veel van deze bijzondere schilderijen zijn permanent tentoongesteld in het museum. Bovendien is er momenteel een tijdelijke tentoonstelling met tekeningen van Betzy. De tuin van het museum is bereikbaar vanaf de waddendijk en vanuit de Dorpsstraat via de steeg langs het museum.
Korting en extra openingstijden
Museum Tromp’s Huys geeft tijdens het festival into The Great Wide Open aan bezoekers met een polsbandje van het festival 50% korting op de normale entreeprijs. Dus: Volwassenen €1,50; 65+ €1,35 en kinderen t/m/ basisschool €1,10. Het museum is deze dagen open van 10-17 (vrijdag en zaterdag) en van 13-17 (zondag).
 
Meer informatie over beeldend kunstenaar Ieke Trinks: http://www.ieketrinks.nl