Nieuwe depot officieel in gebruik genomen

 

23 augustus 2012 - Met een officiële handeling door de heer Durk van der Veen, het langstzittende bestuurslid van de CHV, de Cultuur Historische Vereniging Eylandt Flielandt, is het nieuwe depot van het Museum Tromp’s Huys afgelopen donderdag in gebruik genomen.
 
Het nieuwe depot is verbouwd en ingericht met moderne technieken: PV-panelen op het dak, vloerverwarming en schuifbare schilderijenrekken. Met een aparte ruimte om de collectie te bestuderen heeft het museum bovendien meer mogelijkheden gekregen om onderzoek te doen.
 
Verbouw en inrichting van het depot was niet mogelijk geweest zonder de inzet van vrijwilligers, ondersteuning door Gemeente Vlieland en financiële bijdragen van: Stichting Herbert Duintjer; PW Janssens Friesche Stichting; Stichting Anthony Gasthuis; Provincie Friesland/Dienst Landelijk Gebied Noord; Stichting Ritske Boelema Gasthuis; Van Heloma Stichting; M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting; Prins Bernard Cultuurfonds; Cultuur Historische Vereniging Eylandt Flielandt; Stichting Ondersteuningsfonds Nationaal Instituut voor Scheepvaart en Scheepsbouw; Directie der Oostersche Handel en Reederijen; Wassenbergh-Clarijs-Fontein Stichting.