Laatste kans crowdfunding Portret van Vlieland

Crowdfunding via voordekunst.nl met week verlengd

23 juni 2015 - De actie die Gerrit Grijpstra vorige week hield om geld in te zamelen voor het project Portret van Vlieland verdient navolging. Hij verkocht haringen voor het goede doel en hij had een goede doelen-pot op de counter gezet. In totaal bracht deze actie 340 euro op!
Inmiddels staat de teller op ruim 4500 euro. Er is nog een lange weg te gaan. En de tijd dringt. Maar Herman van Hoogdalem en Elsje de Ruijter blijven erin geloven! Simpel omdat het zo’n mooi project is. Denkt u zich eens in dat u over een aantal jaar Gep Schouwenburg weer hoort vertellen over wat zij als kind vroeger op Vlieland meegemaakt heeft. Hoe Titia van Grinsven-Cupido haar vader hielp met de koeien. Of wat Hans Bijtelaar allemaal heeft zien veranderen op Stortemelk. En dat u geniet van het treffend geschilderde portret van oud-kapitein Jelle Horjus. Prachtig toch?

De crowdfunding is met een week verlengd, zodat u nog kans hebt ook uw steentje bij te dragen. Als het benodigde geld binnen is, kan het museum daarmee een 20 Vlielanders (laten) portretteren. Dat zullen o.a. zijn: Jelle Horjus, Dirk Bruin sr., Jan Elzinga, Hans Bijtelaar, Titia van Grinsven-Cupido, Monnie Pronk-van Randen en Griet Wijbenga-van Randen, Akkie van der Ploeg, Nel Cupido, Gep Schouwenburg, Jan Houter en John Deen. Herman maakt prachtige aquarellen en Elsje gaat met hen in gesprek. Dan doen ze nu al, omdat ze het zo leuk vinden. Van de interviews worden door een professional films gemaakt en op DVD gezet. Dat kost geld en dat kan niet uit het reguliere budget van het museum. Crowdfunding is helemaal van deze tijd en eerder al heeft het museum daarmee goede ervaring opgedaan. Het panoramaschilderij van Roos Schuring is met crowdfunding aangeschaft.

In 2017 wordt er met dit materiaal een tentoonstelling in Museum Tromp’s Huys georganiseerd. De portretten van de hand van Herman van Hoogdalem en fragmenten uit de interviews zullen dan te zien zijn. Daarvoor zullen kleine DVD-spelers worden aangeschaft met een koptelefoon, zodat u in alle rust van de portretten en deze fragmenten kunt genieten.
De DVD is voor alle donateurs gratis beschikbaar. Wie meer doneert dan 15 euro kan kiezen uit een extra tegenprestatie. Kijk snel op www.voordekunst.nl/projecten/3274 voor alle tegenprestaties. U kunt ook kiezen om uw bijdrage rechtstreeks aan het museum over te maken. Dan zorgen de medewerkers ervoor dat het op voordekunst komt: NL 02 TRIO 0197 8406 20 t.n.v. Museum Tromp’s Huys o.v.v. voordekunst. U kunt zelfs uw bijdrage bij de balie van het museum afgeven. Help dit project mogelijk te maken!