Geïnspireerd door wad en zee

Schilderijen, aquarellen en etsen van Erik van Ommen

7 juli 2014 - Erik van Ommen (1956) studeerde in 1983 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen.  Hij maakt figuratief werk in de traditie van de Noordelijke Realisten en exposeerde in musea en galerieën in binnen- en buitenland. Hij publiceerde tot nu toe 29 boeken. Kunst en natuur voor Erik nauw met elkaar verbonden.

"Als beeldend kunstenaar zie ik de noodzaak om me in te zetten voor het behoud van datgene wat me inspireert."

Tijdens het project Waddenatelier woonde en werkte Erik van Ommen in 2012 in de voormalige kazerne op Vlieland. Zijn verblijf daar resulteerde in het voorjaar van 2013 in de publicatie van een jubileumboek, een overzichtstentoonstelling in Slot Zeist en een videoverslag over zijn werkwijze.

Voor MUSEUM TROMP’S HUYS heeft Erik een selectie gemaakt uit drie verschillende technieken: olieverf, aquarel en ets. Veel aquarellen en tekeningen werkt hij ter plaatse uit. Erik is een van de weinige kunstenaars die buiten vogels en dieren schilderen en tekenen. Veldschetsen vormen de basis voor de olieverfschilderijen en etsen, die hij in zijn atelier thuis in Vries maakt.

De tentoongestelde werken zijn te koop.

Erik van Ommen
Geïnspireerd door wad en zee
1 juli – 4 oktober 2014
Museum Tromp’s Huys
Dorpsstraat 99
Museumkaart geldig