Leuk voor kids!

Ga mee op reis met kapitein Gerrit Bruijn!

De Vlielander kapitein Gerrit Bruijn maakte van 1892 tot 1908 verschillende reizen met de Adriana. In totaal maakte hij 29 reizen met het fregat. Hij vervoerde vracht naar de werelddelen Azië, Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië. We nemen je mee op reis met Gerrit Bruijn. Geschikt voor kinderen tot 12 jaar.

Betzy's Medicijnkast voor kids

Schuilt er een kruidenvrouwtje in jou? Ken je het verhaal van Vrouw Holle? Stap op je fiets en ga mee met Betzy's Medicijnkast!
Kijk voor de data in de Agenda. Ook op aanvraag voor kids. Informeer bij de balie van het museum, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (0562) 451600.

Gedichten voor kids

Sinterklaas-gedichten ken je wel. Ken je ook elfjes? Haiku's? Ben je geboeid door gedichten? Altijd al eens met een echte dichter 'op pad' willen gaan? Eilanddichter Gerda Posthumus neemt je graag mee in de wondere wereld van gedichten. Op aanvraag voor kids. Ook leuk te combineren met een rondleiding voor meerdere (groot)ouders. Informeer bij de balie van het museum, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (0562) 451600.

Speurtochten

Vroeger en nu

Vroeger was er geen elektriciteit. Wat gebruikte men toen om de kamer te verlichten? En weet je wat een camera lucida is? Of hoe een Huygens-barometer werkt? Kom het ontdekken in 'Vroeger en nu', een zoektocht door Museum Tromp's Huys.
Leuk voor kinderen en (groot)ouders!

Bekijk Vroeger en nu.

Help Detective Tromp!

Help Detective Tromp om zijn spullen terug te vinden! Hij heeft van alles een foto gemaakt. Maar er is maar een klein stukje van de spullen op de foto te zien. Een speurtocht voor kinderen t/m 8 jaar. In 3 verschillende versies. Dan kan je nog een keer komen!

Bekijk de speurtocht

Museumschatjes

Museumschatjes brengt kinderen uit groep 3 t/m 6 in aanraking met (museaal) erfgoed in hun omgeving. Met het speciaal ontwikkelde lesmateriaal worden leerlingen aan het denken gezet door vragen als ‘Wat is een museum?’ en ‘Waarom is het belangrijk om dingen te bewaren?’. Vervolgens gaan de leerlingen in het museum op zoek naar de grootste museumschat. Dit complete lespakket kost €35,= (excl. BTW) per groep van maximaal 30 leerlingen.

Een reactie van OBS De Zeester:

"Het was een succes; de kinderen hebben van het museumbezoek genoten. Het zelf op zoek gaan naar hun eigen museumschat spreekt erg aan. Het zelfstandig door de ruimten van het museum mogen lopen, en dingen kunnen vragen als je iets wilde weten, wordt als plezierig ervaren.
Een museumbezoek heeft voor kinderen veel meer waarde als je ze niet alleen maar laat kijken maar ze actief betrekt bij alles wat ze zien.......en dat gebeurde d.m.v. het opdrachtenblad Museumschatjes. Op deze manier een museum bezoeken is voor iedereen leuk om te doen (ook volwassenen)!
Bedankt voor jullie inzet!"

Meer informatie?
Op de website van de Museumschatjes vindt u meer informatie over wat Museum Tromp's Huys de leerlingen kan bieden. U kunt daar het complete lespakket digitaal ophalen. Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan contact op met: Museumfederatie Fryslân, tel: 058-213 9185 of stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u een afspraak maken om Museumschatjes in Museum Tromp's Huys te doen, neem dan contact op met ons! Telefoon 0562 451600 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gids voor kids

Wil je alles weten over het leven van een Noorse kunstenares, die in Scheveningen verliefd werd en op Vlieland ging wonen? Ben je nieuwsgierig naar de reis die een Vlielandse ontdekkingsreiziger 1694 vanuit Nederland naar Australië maakte? Daphne kan je er alles over vertellen!
 
In de Vlielandse zomervakantie geeft de 12-jarige Daphne Figee een rondleiding in het museum. Zij vertelt dan over Betzy Akersloot-Berg, de kunstenares die in het Tromp’s Huys woonde, en over Willem de Vlamingh, de Vlielandse ontdekkingsreiziger. Je hebt vast al het standbeeld van De Vlamingh op de dijk bij het Veerplein zien staan. Een prachtig, handgemaakt model van het schip waarmee De Vlamingh naar het zuiden voer - de Geelvinck - is in het museum te zien.

Gids voor kids om 10.30 uur op woensdag (alleen in de Vlielandse zomervakantie).
Museum Tromp’s Huys, Dorpsstraat 99
Speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar
Toegang: entree museum + 1 euro (voor de gids); Museumkaart geldig
Duur: 20 minuten

Museuminspecteurs

Museum Tromp's Huys doet mee met Museuminspecteurs. Doe ook mee!

Vind je het leuk om een museum te bezoeken? Wij willen graag weten wat je ervan vond! Lees meer...