Claudy Jongstra, Guernica de la Ecologia

4 juli –  4 september 2022 Nicolaaskerk Vlieland

foto Claudy Jongstra staand voor wandkleed

Claudy Jongstra’s nomadische kunstwerk Guernica de la Ecologia, heeft in zijn wereldtournee een nieuwe bestemming bereikt en is geland op het Nederlandse eiland Vlieland!
 
Het grote kunstwerk vertegenwoordigt een roep om meer biodiversiteit, een pleidooi voor duurzame kunst en waardig vakmanschap en regeneratie van gezonde landbouw in een inclusieve werkomgeving.
Guernica de la Ecologia reist deze zomer door Nederland in een Arriva-bus met gehydrogeneerde plantaardige oliën. Het kunstwerk, tentoongesteld in de Nicolaaskerk van Oost-Vlieland, wordt begeleid door de tweede editie van een reeks workshops genaamd Conexión, in de prachtige tuin van Museum Tromps’ Huys. De focus ligt op het kleuren van wol met lokale natuurlijke kleurstoffen, zoals zeewier en voedselverspilling. 

Claudy Jongstra in museum Tromp’s Huys
Naast de installatie Northern Blues die een vast onderdeel vormt van de collectie van het museum is vanaf de eerste week van juli ook meer te zien van het werk van Claudy Jongstra. 
We kunnen nog niet helemaal verklappen hoe het er uit komt te zien maar de tentoonstelling laat nog meer zien van de intrigerende werkwijze van de beroemde viltkunstenares. Als u geïnteresseerd bent in de workshops maar nog niet overtuigd bent, kom dan eerst even kijken. U raakt vast geïnspireerd!
 

Wandkleed gemaakt door Claudy Jongstra getiteld Guernica de la Ecologica

Workshops in Betzy’s Tuun – Museum Tromp’s Huys 
Workshops: 22 juli en 12 augustus 2022.
 
Workshops Conexión No.2
 
Maximaal 20 deelnemers per datum, wees er snel bij!
Er is op vrijdag 12 augustus geen plek meer vrij.

 
Wanneer:              vrijdag 22 juli en vrijdag 12 augustus 2022
Waar:                     Tuin van Museum Tromp’s Huys
Tijd:                       10.30 -13.30 uur
 
 
De kosten zijn € 150 p.p., dit is inclusief de exclusieve workshop, borrel en hapjes, een gratis kaartje voor Museum Tromp’s Huys en een bezoek aan het kunstwerk de Guernica de la Ecologia van Claudy Jongstra in de Nicolaaskerk.

U kunt uw reservering maken via de onderstaande module: