Overzichtsfoto van de tentoonstelling van Ludo van Well op de tentoonstellingszolder van museum Tromp's Huys

Sculpturen van Ludo van Well, de beeldhouwende scheepsbouwer

Van 26 maart tot 23 september 2019 presenteerde Museum Tromp’s Huys een expositie van sculpturen van Ludo van Well. In die periode van het jaar waarin vele watersportliefhebbers maar ook professionele schippers Vlieland bezoeken, kunnen we de bijzondere en bijzonder mooie sculpturen laten zien van de beeldhouwende scheepsbouwer.

In de ruim dertig jaar dat Ludo als ontwerper en jachtbouwer werkt, heeft hij een enorme vaardigheid ontwikkeld om zijn verbeelding om te zetten in unieke objecten. Met Zeeland als bakermat is zijn liefde voor leven op en met het water er bij wijze van spreken met de paplepel ingegoten.

Op de manier waarop Ludo van Well vormgeeft en afwerkt  blijkt naast de liefde voor de materialen een authentiek  passie voor de nautische wereld. Je ziet als het ware dat Zeeland, vasteland en waterland zeer nauw met elkaar verbonden zijn.  En naast die nautische oorsprong ontdekken we ook een continue (wed)strijd om steeds het beste, mooiste en snelste ontwerp te maken.

Niet altijd bloedserieus bedoeld maar ook met een grappige kijk op vorm en taal combineert Ludo materialen als hout, marmer en andere natuursteen met een eigen interpretatie op bestaande of nieuw bedachte uitdrukkingen.

Museum Tromp’s Huys is er trots op om de sculpturen van deze zeer oorspronkelijke ambachtsman en kunstenaar te mogen exposeren. Voor iedere passieve of actieve liefhebber van water en varen is dit een expositie die je een keer gezien moet hebben.   


Sculptuur van Ludo van Well genaamd Money boats make the world go round. Het rode schip heeft zeilen van dollarbiljetten
Sculptuur van Ludo van Well genaamd “Money boats make the world go round”.