Voorkant boek Aangespoeld met een tekening van een meisje in de duinen die over zee uitkijkt

Voorstelling ‘Aangespoeld’ – Mary Heylema

In de zomermaanden is dichter en kinderboekenschrijver Mary Heylema (www.maryheylema.nl) naar Vlieland gekomen om er i.s.m museum Tromp’s Huys en onder begeleiding van muzikant Arjen Heijboer voorstellingen te geven over haar recent verschenen kinderboek ‘Aangespoeld’.

Mary vertelde voor kinderen van 7-12 jaar en hun ouders over de eigenwijze, stoere Noorse Betzy, die na een schipbreuk bij Gooswinus als enige overlevende in het grote, witte huis aan de Dorpsstraat op Vlieland komt wonen. Maar Betzy spreekt de eilandtaal niet, ze mist haar vader en de eilandschool voelt als een te krap sardientjes-blik.

Waar is het zoekgeraakte medaillon van Betzy’s vader? En weet jutter Louwtje er soms meer van? Het is maar de vraag of Gooswinus, die Betzy een wild dier in een jurk vindt, haar kan helpen. Misschien kan Betzy’s schildertalent voor een oplossing zorgen…

Een verhaal dat losjes gebaseerd is op leven en werk van Betzy Akersloot-Berg in een voorstelling vol zeeliedjes, een vertelkastje met Betzy’s schilderwerk en natuurlijk Betzy’s schilderkist.

De voorstellingen waren een succes en vele kinderen hebben er van genoten. Wie weet volgend jaar weer?

Het boek Aangespoeld is ook te koop bij Museum Tromp’s Huys, in de webshop van het museum en bij de VVV.