Vacature medewerker Publiek

Verkleind logo van Museum Tromp's Huys

Wie zoeken wij?

Museum Tromp’s Huys zoekt een enthousiaste, gastgerichte en flexibele collega voor een leuke, uitdagende functie in ons mooie museum. Je werkt nauwgezet en zelfstandig, beschikt over goede computervaardigheden, hebt affiniteit met het culturele erfgoed in het algemeen en in het bijzonder van Vlieland. Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau.

Wat bieden wij?

  • Een boeiende baan in een klein enthousiast team
  • Inschaling op basis van de CAO Provinciale schaal 4
  • Een tijdelijk contract voor de duur van 12 maanden; intentie is om na deze periode een vaste aanstelling af te spreken.
  • De werkzaamheden zijn in deeltijd, in overleg, uit te voeren. Gemiddeld gaat het om 15 uur per week waarin op toerbeurt met de andere collega’s ook weekenduren zijn opgenomen.

Functieomschrijving

Heb jij affiniteit met cultuurhistorie, kunst maar ook met publiek, heb je een klant- en servicegerichte instelling en zoek je leuk werk? Voor ons museum Tromp’s Huys zoeken wij enthousiaste collega voor meerdere taken. Je wordt ingewerkt als medewerker Publiek (gastvrouw/gastheer) en je helpt de andere collega’s of vervangt hun bij hun andere taken. Jouw primaire doel is om de bezoekers zich meer dan welkom te laten voelen. Je fungeert hierin als het visitekaartje van het museum. Omdat we een klein team hebben zijn de werkzaamheden veelzijdig. Naast de hoofdtaken assisteer je de conservator en andere collega’s bij het beheren van de collectie. Bij het beschrijven en registreren van museumstukken dien je punctueel en georganiseerd te zijn. Bij het organiseren van exposities assisteer je en doen we onder andere een beroep op jouw creativiteit. Je denkt mee over presentatie en op- en afbouwen.

Als medewerker Publiek;

  • ontvang je bezoekers bij de receptie, aannemen telefoon en kassa werkzaamheden;
  • verstrek je informatie aan de bezoekers;
  • verricht je verkoop van artikelen uit onze winkel, assisteer je bij activiteiten en evenementen van het museum en bij groepsbezoeken e.d. zoals het geven van rondleidingen;
  • assisteer je bij het gereedmaken van het museum voor tentoonstellingen, bijeenkomsten, workshops, ontvangsten e.d.;
  • assisteer je bij het genereren van publiciteit op o.a. social media;
  • assisteer je bij registratiewerkzaamheden van de museumstukken; hou je samen met de collega’s de collectie in museum en depot op orde.

Je hebt in deze functie direct en veel contact met bezoekers. Je kunt goed omgaan met mensen. Goed gastheerschap beheren is voor ons museum belangrijk. Daarnaast is collegialiteit en nauwgezetheid een pre.

Functie-eisen

Om in aanmerking te komen voor de functie van medewerker Publiek voldoe jij aan de volgende minimale eisen:


– MBO werk- en denkniveau
– bij voorkeur ervaring of belangstelling hebben in omgang met publiek
– goede klant- en servicegerichte instelling, Nederlandse taal beheersen
– enthousiast, secuur, gemotiveerd, flexibel
– kunnen omgaan met huisregels
– aanwezig zijn bij werkoverleg en trainingen
– bereid te zijn voor het volgen van BHV-opleiding

– affiniteit met het werken met social media en Word Press is een pré.

Procedure en Informatie

Stuur voor 30 mei 2022 je sollicitatie per email, voorzien van motivatie en Curriculum Vitae naar directeur@trompshuys.nl t.a.v. Peter Schalk, directeur onder vermelding van ‘vacature medewerker Publiek’. Voor informatie kun je contact opnemen met Peter Schalk op telefoonnummer: 0562-451600.

De selectieprocedure bestaat uit het beoordelen van motivatie en C.V.. Daarna worden geschikte kandidaten uitgenodigd voor gesprekken met leden van het bestuur van de stichting en de directie.