Veelgestelde vragen

Is het museum toegankelijk voor minder-validen? 

Het museum is gevestigd in een monumentaal pand uit 1575. Aanpassingen om het gebouw ook toegankelijk te maken voor minder-validen zouden het karakter te veel aantasten. Daardoor is het museum helaas slechts beperkt toegankelijk voor
minder-validen.

Mag mijn hond mee?

Het is niet toegestaan om honden mee te nemen in het museum.

Heeft Tromp in het Tromp’s Huys gewoond?

Betzy Akersloot-Berg heeft dit huis de naam Tromp’s Huys gegeven naar admiraal Cornelis Tromp, die zich in 1676 voor de Deense koning in de strijd tegen Zweden inzette. Noorwegen hoorde destijds bij Denemarken. Tromp verwierf zich met enige gewonnen zeeslagen een plaatsje in de Noorse geschiedenisboeken.
Mogelijk had Betzy Berg al op de lagere school van Cornelis Tromp gehoord en benutte ze nu haar kans de man te eren met de naamgeving van haar huis. Te meer daar het huis zelf vroeger de functie van admiraliteitskantoor had. Tromp is hier zelf nooit geweest

Is de museumkaart geldig?

Ja, met een geldige museumkaart heeft u gratis toegang tot het museum. Voor activiteiten als rondleidingen e.d. is de museumkaart niet geldig.

Is er een toilet in het museum?

Ja, er is een toilet in het museum.

Kan ik iets te drinken bestellen in het museum?

Momenteel is het niet mogelijk om iets te drinken in het museum. Op termijn hopen we een koffiehoek te kunnen realiseren.
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in het museum.

Moet ik voor Praatje film op dinsdag precies om 14.00 uur aanwezig zijn?

Nee, de uitleg van de vrijwilliger is van 14.00-16.00 uur. De film duurt 25 minuten en start dan weer opnieuw. U hoeft dus niet om 14.00 uur precies al aanwezig te zijn; u kunt tussen 14.00 en 16.00 uur op elk moment aanschuiven en ook nog de andere bezienswaardigheden in het museum gaan bekijken.