Vlielander Amateurs 2023

De Cultuur Historische Vereniging “Eylandt Flielandt”, dorpshuis De Vliestroom en Museum Tromp’s Huys zijn verheugd om de wedstrijd
‘Vlielander Amateurs 2023’ aan te kunnen kondigen.

Amateurkunstenaars, die bewoners van het eiland Vlieland zijn, wordt gevraagd om een geschilderd of getekend kunstwerk te maken met als thema ‘Vlielands karakter’.

Werken volgens de volgende beeldende kunsttechnieken worden toegelaten: schilderen, tekenen, pasteltekenen en aquarelleren.

Elke amateurkunstenaar mag met één werk met maximale afmetingen 75 x 100 cm deelnemen aan de expositie. Elke bezoeker zal worden gevraagd een stem uit te brengen op één van de tentoongestelde werken. De kunstenaar die de meeste stemmen krijgt, zal na afloop van de expositie de Tjerkien Bijtelaar-te Velde prijs in ontvangst mogen nemen.

Wilt u meedoen met deze wedstrijd? Schrijft u zich dan in, uiterlijk op 15 maart 2023.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen de ingezonden werken niet in Museum Tromp’s Huys te bezichtigen zijn. Dorpshuis De Vliestroom heeft, zeer gastvrij, haar deuren geopend en vanaf maandag 1 mei zijn de ingezonden werken daar te bewonderen. De wedstrijd eindigt op zaterdag 29 juli, met de bekendmaking van de stemuitslagen en de uitreiking van de Tjerkien Bijtelaar-te Velde prijs aan de winnaar. De tentoongestelde werken worden tijdens de tentoonstelling te koop aangeboden.

Het inschrijfformulier met de richtlijnen en voorwaarden èn de bruikleenovereenkomst kunnen worden gedownload via onderstaande PDF’s of worden opgehaald bij Vlieland Maritiem, Dorpsstraat 94 (Museum Tromp’s Huys is namelijk gesloten van 6 tot 25 maart).