53°18’40”N-05°00’06”O

Schilderij van Roos Schuring

“De weidsheid van de open vlakte. Kustgebied met wind, wolken en zonneschijn. Maar ook het typische Hollandse weer met bewolking, regen en sneeuw. Juist het slechte, donkere weer legt Roos Schuring met liefde vast in olieverf. Ter plekke met de schildersezel, zakken zand, tubes verf en indien nodig een paraplu.” www.artacasa.nl 

Dit panoramaschilderij is de uitkomst van die werkwijze van Roos Schuring. Het schilderij draagt de naam 53º18’40″N 05º00’06″O, die de locatie aangeeft vanwaar het is geschilderd. In het verlengde van Pad van Dertig, zo’n 2 kilometer uit de kust van Vlieland.

Er stond een stevige bries, de golven waren hoog. MS Holland schommelde vervaarlijk heen en weer, maar Roos Schuring was in haar element: ze werkt het liefst ‘plein air’, in de buitenlucht.

Net als zeeschilderes Betzy Akersloot-Berg dat deed.

Roos schuring maakte dit schilderij voor het project Ku[n]stwerken, in opdracht van de stichting XXL Art. In dit project werd de hele Nederlandse kust vastgelegd op schilderdoek
van 50 x 250 cm.

Het schilderij is middels crowdfunding aangekocht, met bijdragen van: Familie de Boer uit Emmen, Familie Bron, Mevrouw Henneman-Pröpper, Mevrouw E.H.L. Hondorp, De heer T.F.J. Pronker, De heer J.N. van Rijswijk, Familie G.R. Sterken, Familie Storm, Stichting Recreatiebelangen Vlieland en vele anderen.