Rondleidingen

Gids vertelt tijdens de markante Monumentenwandeling over Betzy Akersloot-Berg in de salon van het museum

Er zijn verschillende rondleidingen mogelijk, zowel binnen als buiten het museum of een combinatie daarvan. Voor de data kunt u de posters in het dorp of voor het raam van het museum raadplegen of u kunt kijken in de activiteitenagenda van VVV Vlieland.


Markante 3Monumentenwandeling, elke donderdag 10.30 uur

Deze wandeling voert van museum Tromp’s Huys, via het in 2005 prachtig gerestaureerde Oude Raadhuis naar de Nicolaaskerk. Gidsen zijn afwisselend medewerkers en vrijwilligers van het museum. Zij delen met u de geschiedenis van de gebouwen, geven een toelichting op het gebruik door de eeuwen heen en vertellen over bijzondere gebeurtenissen. De drie markante monumenten liggen op korte afstand van elkaar. Het Oude Raadhuis is niet toegankelijk voor mindervaliden, het museum slechts ten dele. Deze beide monumenten zijn in bezit van en in onderhoud bij Vereniging Hendrick de Keyser.
De rondwandeling start elke donderdag om 10.30 bij het museum en duurt ongeveer 1,5 uur. De grootte van de groep is minimaal 4 deelnemers, maximaal 10. U kunt een kaartje kopen voor de wandeling bij het museum, bij voorkeur een dag van tevoren.
Rondwandelingen voor groepen op aanvraag.


Rondleiding in het museum

Tijdens deze rondleiding komt u meer te weten over de historie van het Tromp’s Huys en haar laatste bewoonster, de zeeschilderes Betzy Akersloot-Berg en over het in de zee verdwenen dorp West-Vlieland.
U kunt zich individueel aanmelden voor de rondleiding, voor data zie de posters en de activiteitenagenda van VVV Vlieland. De grootte van de groep is min. 4 en max. 10 personen. De rondleiding duurt een uur.

Rondleidingen voor groepen op aanvraag; een combinatie van een ‘exclusief’ Praatje Film met de Rondleiding in het museum is ook mogelijk.

Kijk hier voor alle tarieven. Neem voor meer informatie contact op met de museummedewerkers.