Rondleidingen

Gids vertelt tijdens de markante Monumentenwandeling over Betzy Akersloot-Berg in de salon van het museum

Er zijn verschillende rondleidingen mogelijk, zowel binnen als buiten het museum of een combinatie daarvan.

Markante 3Monumentenwandeling, elke dinsdag 10.30 uur

Deze wandeling voert van museum Tromp’s Huys, via het in 2005 prachtig gerestaureerde Oude Raadhuis naar de Nicolaaskerk. Gidsen zijn afwisselend medewerkers en vrijwilligers van het museum. Zij delen met u de geschiedenis van de gebouwen, geven een toelichting op het gebruik door de eeuwen heen en vertellen over bijzondere gebeurtenissen. De drie markante monumenten liggen op korte afstand van elkaar. Het Oude Raadhuis is niet toegankelijk voor mindervaliden, het museum slechts ten dele. Deze beide monumenten zijn in bezit van en in onderhoud bij Vereniging Hendrick de Keyser.
De rondwandeling start elke dinsdag om 10.30 bij het museum (Dorpsstraat 99) en duurt ongeveer 1,5 uur. De grootte van de groep is minimaal 4 deelnemers, maximaal 10. U kunt online een kaartje kopen via onderstaande knop ‘Reserveer nu’ of in het museum tijdens openingstijden.

*Indien er bij de start te weinig deelnemers blijken te zijn, krijgt u bij museum Tromp’s Huys op vertoon van uw kaartje het geld terug.

Rondwandeling voor groepen op aanvraag.

Reserveer nu

Cultuurhistorische dorpswandeling ‘Jan Houter’, elke donderdag om 10.30 uur

De cultuurhistorische dorpswandeling voert langs de prachtige huizen, monumenten en bijzondere plekken in het dorp Oost-Vlieland. Jarenlang heeft Jan Houter, alias Jan van Vlieland, als gids deze dorpswandeling verzorgd, met zijn aanstekelijk enthousiasme voor en enorme kennis van het verleden van Vlieland. Helaas is Jan Houter ons in 2022 ontvallen en aan de geboren en getogen Vlielandse Marian Woestenburg is nu de uitdaging om in zijn voetsporen te treden.
Elke donderdag om 10.30 uur start de wandeling vanaf het museum (Dorpsstraat 99). De wandeling duurt ca. twee uur, de prijs is € 12,50 p.p. U kunt online een kaartje kopen via onderstaande knop ‘Reserveer nu’ of in het museum tijdens openingstijden. Het maximum aantal deelnemers is 15. De wandeling is ook geschikt voor rolstoelgebonden personen. Bij slecht weer is het aan de gids ter beoordeling of de wandeling doorgaat.

Rondwandeling voor groepen op aanvraag.

Reserveer nu

In het spoor van Betzy, elke woensdag om 10.30 uur

Gedurende een anderhalf uur durende wandeling gaat u met een gids op pad om de in de natuur voorkomende bloemen en planten op Vlieland te bekijken.
De start is om 10.30 uur bij museum Tromp’s Huys en de prijs is € 12,50 p.p. Het maximum aantal deelnemers is 12. Bij slecht weer is het aan de gids ter beoordeling of de wandeling doorgaat.
In de museumwinkel is het boekje Betzy’s Botanica te koop, waar veel planten en bloemen in worden beschreven, met het huishoudelijk gebruik en met de plek waar ze op Vlieland voorkomen.
U kunt online een kaartje kopen via onderstaande knop ‘Reserveer nu’ of in het museum tijdens openingstijden.

Rondwandelingen voor groepen op aanvraag.

Reserveer nu


Rondleiding in het museum

Tijdens deze rondleiding komt u meer te weten over de historie van het Tromp’s Huys en haar laatste bewoonster, de zeeschilderes Betzy Akersloot-Berg en over het in de zee verdwenen dorp West-Vlieland.

Rondleidingen voor groepen op aanvraag; een combinatie van een ‘exclusief’ Praatje Film met de Rondleiding in het museum is ook mogelijk.

Klik hier voor alle tarieven. Neem voor meer informatie contact op met de museummedewerkers.