Activiteiten

Praatje film

Een zwart-wit film van +/- 25 minuten over het leven op Vlieland in de jaren 30

Praatje film

Ambachten

Demonstratie ambachten door vrijwilligers van het museum

Ambachten

Rondleidingen

Op deze pagina vindt u alle aangeboden rondleidingen in en om het musuem

Rondleidingen

Voor de kids

Op deze pagina vindt u alle aangeboden activiteiten voor de kinderen

Voor de kids

Achter Diek festival

Een jaarlijks, kleinschalig en vrij toegankelijk muziektheaterfestival op Vlieland. Achter Diek is een feestje dat je niet mag missen! Initiatiefnemer Marian Woestenburg stelt elk jaar een afwisselend en leuk programma samen. Er vinden optredens plaats van muzikanten en theatermakers uit Vlieland en omstreken.

Op zondag 16 juli 2023 waren er optredens te zien van:

Reuring,
Selkie en Seafever,
The Graham Lowlanders,
het Vlielander Zeemanskoor en
The Beatles Sessions.

Een hele geslaagde dag! Onder het genot van een drankje en een heerlijke gerookte makreel van visroker Vincent hebben veel gasten en Vlielanders genoten van de muziek en en de gezellige sfeer.

Het festival werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door bijdragen van o.a.: Bureau Vlieland, Spar Vlieland, Bakkerij Westers, Kampeerterrein Stortemelk, Woesties, vele vrijwilligers en de belangeloze inzet van alle deelnemers.

Met een festival als Achter Diek krijgt de tuin de functie die de initiatiefnemers van Betzy’s tuun, tuinontwerper Carien van Boxtel en voormalig museumdirecteur Elsje de Ruijter, in 2013 voor ogen stond. De tuin is altijd vrij toegankelijk. De moestuin wordt onderhouden door vrijwilligers Ronald en Anneke Verhulst. De bloementuin, de bestrating, de fruitbomen, de heg en het gras worden onderhouden door vrijwilligers. Het staat een ieder vrij de schoffel of de snoeischaar ter hand te nemen en een bijdrage aan de tuin te leveren!

Derde zondag in juli
Achter Diek
Tuin Museum Tromp’s Huys
13.00 – 19.00 uur
Vrij entree
Hapjes & drankjes

I