Eilandfotograaf

juni t/m september 2024

Eilandfotograaf gezocht
De gemeente Vlieland en Museum Tromp’s Huys zijn op zoek naar dé Eilandfotograaf

Historie van de eilandkunstenaar
Elf jaar geleden is voor het eerst een eilandkunstenaar benoemd: Gerda Posthumus. Zij ontving de eretitel eilanddichter en een bescheiden stimuleringssubsidie. Daarna is Michael Horn na een selectie door museum Tromp’s Huys en de gemeente Vlieland, en onder dezelfde voorwaarden, benoemd tot eilandschilder. Michael ’s werken waren in het najaar van 2020 in het museum te bewonderen tijdens een goed bezochte expositie.
 
De coronapandemie doorkruiste helaas een volgende benoeming in de cyclus. Maar, nu is er een nieuwe kans!
 
Benoeming Eilandfotograaf  
De gemeente Vlieland en Museum Tromp’s Huys schrijven een wedstrijd uit om een nieuwe eilandkunstenaar te kunnen aanwijzen. Dit keer zijn wij op zoek naar een Eilandfotograaf.

De winnende fotograaf krijgt een prachtig prijzenpakket. Er is een jaarlijkse stimuleringssubsidie van €500,00 voor de periode van de benoeming van drie jaar. Daarnaast krijgt de fotograaf het aanbod om deze zomer een tiental van zijn werken te laten uitvergroten en in een (verkoop-)tentoonstelling te exposeren in de Nicolaaskerk.
 
De kosten voor het produceren van deze expositie en een bijbehorende kleine brochure worden gedragen door Museum Tromp’s Huys en de gemeente Vlieland in nauwe samenwerking met de Nicolaaskerk.  Deze tentoonstelling is vanaf begin juni tot en met september 2024 te bezoeken tijdens de openstelling van de kerk.
 
Als tegenprestatie levert de Eilandfotograaf iedere maand gedurende de tijd van de benoeming één foto per maand aan de gemeente Vlieland.

De kunstenaar, die door een deskundige jury wordt gekozen, mag gedurende drie jaar de titel ‘Eilandfotograaf’ gaan voeren, mits hij of zij op Vlieland blijft wonen in die tijd.
Om het officiële karakter te benadrukken zal de Eilandfotograaf officieel worden benoemd in een gemeenteraadsvergadering.
 
Wedstrijd
Belangstellenden kunnen tot en met 28 april 2024 inschrijven via deze website van Museum Tromp’s Huys.
 
Hieronder vindt u de voorwaarden om mee te kunnen doen aan de wedstrijd en het inschrijfformulier. Succes!
 
Gemeente Vlieland
Museum Tromp’s Huys
Protestantse gemeente Vlieland
Stichting Nicolaaskerk