Eilandschilder van Vlieland


Vanaf september 2020 tot april 2021 exposeerde Michael Horn zijn schilderijen op de tentoonstellingszolder van Museum Tromp’s Huys.
 
Michael Horn is in de gemeenteraadsvergadering van 26 juni 2017 door de gemeenteraad van Vlieland tot eilandschilder benoemd. De aanwijzing geldt voor drie jaar en daarna wordt een nieuwe kunstenaar aangewezen. Als beloning voor deze eervolle benoeming zijn een aantal werken in het museum getoond, is er een subsidie en zal er een boek van zijn werken worden uitgegeven. De apotheose is er aan het einde van de drie jaar in de vorm van de genoemde expositie in het museum. Een overzicht van recent en waardevol werk.
 
Michael Horn zegt over zijn eigen werk: “Ik probeer in mijn werk tot de essentie te komen en niet té veel te laten zien. Ik probeer vooral de rust en de ruimte van het eiland weer te geven. Dat doe ik door visuele stilte. Mijn schilderijen bieden stilte voor oog, hart en ziel. Dat vind ik belangrijk. Ik gun het mensen dat ze af en toe even stilstaan. ”
 
De tentoonstelling stelt bezoekers in staat om de werken van Michael Horn aan te kopen. Informatie hierover kunt u tijdens de openingstijden verkrijgen in het museum.
 
Bezoek ook de website: www.michaelhorn.nl