Achter Diek festival

Een jaarlijks, kleinschalig en vrij toegankelijk muziektheaterfestival op Vlieland. Achter Diek is een feestje dat je niet mag missen! Initiatiefnemer Marian Woestenburg stelt elk jaar een afwisselend en leuk programma samen. Er vinden optredens plaats van muzikanten en theatermakers uit Vlieland en omstreken.

In 2023 optredens van o.a.:

Reuring,
Selkie en Seafever,
The Graham Lowlanders,
het Vlielander Zeemanskoor en
The Beatles Sessions.

Met een festival als Achter Diek krijgt de tuin de functie die de initiatiefnemers van Betzy’s tuun, tuinontwerper Carien van Boxtel en voormalig museumdirecteur Elsje de Ruijter, in 2013 voor ogen stond. De tuin is altijd vrij toegankelijk.

De moestuin wordt onderhouden door vrijwilligers Ronald en Anneke Verhulst. De bloementuin, de bestrating, de fruitbomen, de heg en het gras worden onderhouden door vrijwilligers. Het staat een ieder vrij de schoffel of de snoeischaar ter hand te nemen en een bijdrage aan de tuin te leveren!

Wanneer:
Derde zondag in juli
Waar:
Tuin Museum Tromp’s Huys
Tijdstip:
13.00 – 18.00 uur

Gratis entree, hapjes & drankjes, diverse kramen.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door o.a.: Kampeerterrein Stortemelk, Woesties, Spar Vlieland, Bakkerij Westers vrijwilligers en de belangeloze inzet van alle deelnemers.